Eating News , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8 εστιατόρια για φαγητό την Πρωτομαγιά

Την Τετάρτη θα πιάσουμε τον Μάη. Θα πιάσουμε και τραπέζι!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2024

Όσοι μείνετε για την αργία της Πρωτομαγιάς στην Κύπρο, αδράξτε την ευκαιρία και επισκεφτείτε γευστικά στέκια που δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκεστε εκτός.

Και παρόλο που διανύουμε Μεγάλη Εβδομάδα και οι περισσότεροι νηστεύουν, ενώ αρκετά από τα ταβερνάκια επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά, εντούτοις οι επιλογές είναι αρκετές.

melanda new.jpg

Melanda Beach Reastaurant
Πρόκειται για μια υπέροχη ψαροτάβερνα που σου προσφέρει απλόχερα μια μοναδική εμπειρία θαλασσινών, με τη θέα και τις γεύσεις να έρχονται σε απόλυτη αρμονία. Από το 1978, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, σου στρώνει τραπέζι, σερβίροντάς σου τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, με επαγγελματισμό και άριστη εξυπηρέτηση! Όλα αυτά, στην άκρη της παραλίας. Φέτος, μάλιστα επέστρεψε φανερά ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, κρατώντας παράλληλα την απλότητα και την φυσική ομορφιά του ψηλά στις προτεραιότητές του.
(99565336) Αυδήμου 4600, Λεμεσός.

PANTOPOLEIO 02--.jpg

Παντοπωλείο Καλή Όρεξη
Το σύγχρονο εστιατόριο, με την έλευση του νέου Chef Μπάμπη Καραούζα, βιώνει μια νέα άνθηση. Παραμένει τολμηρό, επενδύει καθημερινά στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, και συνεχίζει να επιμένει στην αγορά ποιοτικών πρώτων υλών από την κυπριακή και την ελληνική ύπαιθρο. Ένας μοντέρνος, οικείος και πεντακάθαρος χώρος, με υποδειγματική εξυπηρέτηση και άψογη ηχητική, όπου μπορείς να βρεθείς με την παρέα (και όχι μόνο) και να απολαύσεις ευχάριστα το φαγητό σου, είτε είναι μεσημέρι είτε βράδυ. Τώρα μάλιστα που ο καιρός το επιτρέπει, η υπέροχη βεράντα του θα αποτελέσει το ιδανικό σημείο για ξεχωριστά μεσημέρια και βράδια. Στο Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη, θα δοκιμάσεις ξεχωριστά πιάτα από την ελληνική δημιουργική κουζίνα, μέσα από ένα μενού αποτελούμενο από παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές. Σαλάτα με κρητικά παξιμάδια, κρίταμο και φέτα βαρελίσια, ραβιόλες με χαλούμι και ξινομυζήθρα, χταπόδι με μοσχολέμονο, μασκαρπόνε, πουρέ πράσινου μήλου και σαλάτα φινόκιο, λαβράκι, κοτόπουλο σουβλάκι, φρεσκοζυμωμένα μπιφτεκάκια με καπνιστό γιαούρτι, κουνουπίδι λεμονάτο αλλά και τους ιδιαίτερους... ψευδοκεφτέδες, κεφτέδες δηλαδή φτιαγμένους με λάχανα, ντομάτα, τυρί φέτα, δυόσμο και ρίγανη.
(99075151) Μετοχίου 38, 1101 Λευκωσία. Δ-Σ 12.30-16.00 & 19.30-23.00.

cookshopnewdesgin2022.png

CookShop
Ένα σύγχρονο, μοντέρνο μπιστρό μεσογειακής, ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, αυτό θα λέγαμε ότι είναι το CookShop, το μαγαζί που εδώ και 10 χρόνια μάς υποδέχεται στην πολυσύχναστη οδό Πινδάρου στη Λευκωσία, σε έναν όμορφο και πολύ καλαίσθητο χώρο! Το μαγαζί σερβίρει λιτά πιάτα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσιτές τιμές σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνουμε κάθε φορά που θα βρεθούμε εκεί. Μάλιστα φροντίζει να ανανεώνει το μενού του συχνά, εντάσσοντας πιάτα βασισμένα στην εποχικότητα της πρώτης ύλης, τη γεύση και την τεχνική. Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν και πάλι στο ανοιξιάτικο μενού του εστιατορίου, που θα απολαύσεις την 1η Μαΐου. Στο νέο μενού λοιπόν θα δοκιμάσεις ορεκτικά όπως ζεστό αιγοπρόβειο χαλούμι, σαλάτες όπως η μπουράτα, κυρίως όπως το ραβιόλι αστακού και το φιλέτο λαβράκι, συνοδευτικά και γλυκά.
(99012307) Πινδάρου 6Α, 1060, Αγ. Αντώνης, Λευκωσία. Τρίτη-Σάββατο 12:00-16:00 & 19:00-22.00.

potamos -agapimeno twn anagnwstwn.jpg

Ο Ποταμός της Μηλίτσας
Δεν είναι απλώς εστιατόριο, αλλά ένα ορόσημο για την ορεινή Λευκωσία. Κρυμμένο μέσα στο πράσινο της φύσης το εστιατόριο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρά περίπου 3 δεκαετίες ζωής, και έχει γίνει συνώνυμο με απολαυστικές στιγμές κάτω από τα πανύψηλα δέντρα, δίπλα στη δροσιά του ποταμού, που με τα κρύα τρεχάμενα νερά του δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό. Το μενού της ταβέρνας αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από σχάρα, κατσαρόλα και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Εδώ θα σε υποδεχούν από νωρίς το πρωί για μπούκωμα. Ο παραδοσιακός μπουφές, που σερβίρεται τα μεσημέρια της Κυριακής, όπως επίσης και ο πληθωρικός μεζές της ταβέρνας, που μπορείς να απολαύσεις μεσημέρι και βράδυ, είναι ακόμα δύο πολύ καλοί λόγοι, πέρα από το μπούκωμα, για να το επισκεφθεί κανείς.
(22643315 & 99541498) Καμπί Φαρμακά, Λευκωσία.

strofi.jpg

Στροφή στη Γεύση
Η ταβέρνα ''Στροφή στη Γεύση'', στο χωριό Μανδριά της Λεμεσού, ξεχωρίζει τόσο για το περιβάλλον της όσο και για το νόστιμο (κυπριακό) μενού της! Ωστόσο ξεχωρίζει και για τα μεσημέρια με μουσική, που είναι άκρως διασκεδαστικά! Εξ ου λοιπόν και την 1η Μαΐου, την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα θα σε περιμένουν με μουσική και καλό φαγητό!
(25 421221) Μανδριά, Λεμεσός.

palia.jpg

Παλαιά Ελιά
To εστιατόριο που θα βρεις στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του «Κεραυνού» στον Στρόβολο και ήδη έχει μετατραπεί στο απόλυτο στέκι των πρωτευουσιάνων. Ο χώρος συνδυάζει το μοντέρνο με το λιτό, το ατμοσφαιρικό με το οικείο, το ευχάριστο με το χαλαρό, ενώ το μενού προσανατολίζεται στη μεσογειακή κουζίνα με τουίστ, με μία ιδιαίτερη προτίμηση στις γεύσεις και επιρροές της Κύπρου και της Ελλάδας. Την Πρωτομαγιά θα σε υποδεχθεί και με νηστήσιμες γεύσεις (από τις 12:30-15:30).
(22 252600) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία.

pentaschinos.jpg

Πεντάσχοινος
Με ιστορία σχεδόν 40 ετών, το Pentaschoinos Seafood Experience συνδυάζει κλασικές αξίες με δημιουργικές προτάσεις, προτείνοντας ένα μενού αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στους θησαυρούς του βυθού με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Θεοδώρου. Την 1η Μαΐου, το γνωστό εστιατόριο Πεντάσχοινος θα προσφέρει και πάλι τους πλούσιος ψαρομεζές του, το φρέσκο ψάρι από τις δικές τους βάρκες και τα νόστιμα θαλασσινά του, στον πανέμορφο χώρο του, με τη μοντέρνα αισθητική, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από εκεί όπου σκάει το κύμα.
(24 440044) Παραλία Αγίου Θεοδώρου, 7737 Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας (μόλις 10 λεπτά από τον παραλιακό δρόμο Ζυγίου).

rokokofound.jpg

Rokoko
Από το 2015, το Rokoko στην οδό Χριστόδουλου Σώσου στην καρδιά της Λευκωσίας, αποτελεί το ιδανικό στέκι για casual dinning στην πόλη και οι πιστοί του οπαδοί το αποδεικνύουν. Στον φινετσάτο και elegant, industrial και ατμοσφαιρικό χώρο του, που παραπέμπει σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης, θα δοκιμάσεις αυθεντική ιταλική πίτσα, ενώ θα γευτείς και φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα αποκλειστικά για το εστιατόριο αλλά και κυρίως πιάτα και ορεκτικά για όλα τα γούστα, με φρέσκα και ποιοτικά εποχικά υλικά. Από τις πίτσες σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις την truffle bacon pizza και από τα κυρίως βάλε στη λίστα σου οπωσδήποτε το duck ragu. Κι επειδή το Rokoko Kitchen & Bar γνωρίζει όλους τους τρόπους να σε κρατήσει κοντά του, μάθε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε περιμένει για lunch, επαναφέροντας τα αγαπημένα σου μεσημεριανά τα σαββατοκύριακα αλλά και όλες τις αργίες, προτείνοντάς σου μάλιστα γεύσεις από το ανανεωμένο μενού που θα σε ενθουσιάσουν!
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close